نقشه مرحله به مرحله جدید برای #چرای بی رویه دام در 2 فصل
نقشه مرحله به مرحله جدید برای #چرای بی رویه دام در 2 فصل
Blog Article
آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل البرز اصفهان ایلام بوشهر تهران چهارمحال و بختیاری خراسان شمالی خراسان جنوبی خراسان رضوی خوزستان زنجان فارس قم قزوین سمنان سیستان و بلوچستان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرستان مرکزی مازندران هرمزگان همدان یزد شنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۵
اگرچه فرسایش خاک یک فرآیند طبیعی است، اما فعالیتهای انسانی در دهههای گذشته به شدت آن را تسریع کرده است. به گفته یونسکو، تخریب خاک، رفاه دو پنجم بشریت را تضعیف، گونهها را منقرض کرده و تغییرات آب و هوایی را تشدید میکند.
۲۰) برای تشکیل یک سانتی متر خاک حدود ۲۰۰ سال زمان لازم است.
درواقع شناخت اکولوژی آنچنان دارای اهمیت است که بدون آن تقریبا هیچ اقدامی برای حفاظت از تنوع زیستی امکان پذیر نیست.
به گفته او سازمان تلاش کرده است که در حوزه جلوگیری از تخریب بتواند به همه مناطق نفوذ کند و محدود به مناطق حفاظت شده نباشد. تاکنون به این صورت بود که به تخریب در مناطق حفاظت شده ورود میکرده ولی خارج از آن خیلی ورود نداشته است این درحالیست که مکاتبات متعددی را در مورد وضعیت چرای دام در کشور، جلوگیری از تخریبها در جنگلها با دستگاههای ذیربط و مطالبهگری داشتهایم.
این کارشناس محیط زیست با تاکید بر اینکه فرسایش خاک قدرت زایندگی و رویش را از آن میگیرد و خاک فرسایش یافته میمیرد، تصریح کرد: فرسایش خاک بیشتر بر اثر پدیده جنگلزدایی ایجاد میشود، جنگلها را قطع میکنیم، لذا خاک از پوشش گیاهی جنگل عریان میشود و از بین میرود.
در این مطلب از مجله فرادرس فهمیدیم فرسایش خاک چیست و با مهمترین دلیلهای آن آشنا شدیم.
چرای بی رویه حیوانات مزرعه مانند گاو و گوسفند همچنین میتواند مناطق وسیعی از زمین را خالی از گیاهان پوشاننده زمین کند. روش دیگری که پیامدهای مخربی برای سلامت خاک دارد، جنگل زدایی، به ویژه قطع درختان، یک روش گسترده در صنعت چوببرداری صنعتی است.
دکتر متخصص و فوق تخصص در سبزوار ؛ در این صفحه میتوانید نوبت بهترین پزشکان شهر سبزوار را مشاهده کنید.
اسفند سال گذشته دستورالعملی با عنوان "مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ" از سوی وزیر کشور به تمام استانداران، مدیران سازمان جهادکشاورزی، مدیران کل منابع طبیعی و امور عشایر استانها، در راستای اجرای بهتر چرا برای حفظ منابع آب و خاک، تقویت افزایش پوشش گیاهی، آمایش سرزمین و جلوگیری از تخریب سرزمین، جلوگیری از چرای زودهنگام و کنترل افرادی که فاقد پروانه چرا هستند، ابلاغ شد.
فرسایش از دست دادن خاک است. با فرسایش خاک، مواد مغذی آن از دست میرود، رودخانهها با خاک مسدود میشوند و در نهایت منطقه را به بیابان تبدیل میکند.
گیاهان و محصولات گیاهی به حفظ ساختار خاک کمک میکنند و میزان فرسایش خاک را کاهش میدهند. مناطقی با فلور طبیعی کمتر ممکن است نشانهای از مستعد بودن خاک در معرض فرسایش باشد. نواحی بدون پوشش گیاهی به دلیل عدم وجود بادشکن مانند درختان، درختچهها، بقایای گیاهی و غیره راه را برای باد ایجاد میکند تا ذرات خاک را در فواصل بیشتری به حرکت درآورده و در نتیجه فرسایش و سایش خاک را افزایش دهد.
باد میتواند عامل اصلی کاهش کیفیت خاک و ترویج فرسایش باشد، به ویژه اگر ساختار خاک قبلاً سست شده باشد. با این حال، بادهای خفیفتر معمولاً آسیب زیادی وارد نمیکنند.
سبزوار نمایش پروفایل دکتر اعظم سادات read more حسینی هوشیار